Ще успее ли рожденикът Надал да си подари 17-а титла от Големия шлем

OFFNews 03 юни 2018 в 12:31 7100 0

Днес рождения си ден отбелязва световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал. Испанецът започва да играе на 4 г. с чичо си Тони, а дуото се превръща в най-успешното в историята на тениса.

Матадора има 78 титли в знаменитата си кариера и продължава да демонстрира изключителен тенис. Испанецът обаче не само доминира на корта, но се превръща и в еталон за спортсменство и отношение към спорт.

Сега въпросът е дали 32-годишният играч ще си подари пореден трофей от Големия шлем. Вчера Рафа прегази Ришар Гаске с 6:3, 6:2, 6:2 в третия кръг на "Ролан Гарос".

Следващият съперник на 10-кратния шампион в Париж е германският левичар Максимилиан Мартетер, който по-рано днес разби в три сета естонеца Юрген Зоп.

В понеделник обаче чичо Тони си тръгва от Франция и няма да се връща до края на турнира, което значи, че ако Рафа се класира на финал, бившият му треньор със сигурност няма да го гледа на живо.

"Дойдох, за да видя играта на Рафа. Ако той не играеше, нямаше да дойда. В понеделник се завръщам у дома без значение какво ще се случи. Вече съм по-малко критичен към Рафа, защото не зависи от мен. Преди ми беше работа.

Ако той ми поиска мнение за някой от мачовете си, ще му дам. Нивото му е добро и го виждам сред фаворитите, даже той е фаворит. Новак Джокович е много опасен съперник. Ще го постави пред максимална трудност", каза Тони Надал.

В края на интервюто си той заяви, че вярва, че племенникът му е способен да спечели още титли от Ролан Гарос в близко бъдеще, ако е способен да играе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!