Симона Халеп е новата шампионка на Уимбълдън

OFFNews 13 юли 2019 в 18:05 2729 0

Снимка Facebook: Wimbledon

Симона Халеп победи категорично Серина Уилямс на финала на "Уимбълдън" с 6:2, 6:2 и стана първата румънска шампионка с титлата от Лондон. Това е втори трофей от Големия шлем за Халеп, която миналата година спечели "Ролан Гарос".

Преди мача американката бе сочена за фаворитка от букмейкърите, но въпреки това нейната съперничка показа фантастичен тенис и не и даде абсолютно никакви шансове на корта.

В първия сет Халеп стартира блестящо и реализира два пробива, повеждайки 4:0. В крайна сметка румънката с лекота затвори с 6:2 като Уилямс я подпомогна с множество непредизвикани грешки. В този начален сет Уилямс не успя да реализира нито един ас. Халеп пък направи едва две непредизвикани пропуска за 26 минути на корта.

През втората част двете започнаха равностойно до 2:2, а след това румънката влезе в серия от четири поредни гейма, два от които след пробиви, и така спечели и самия мач.

Това е едва втората победа след игра на Халеп срещу Уилямс, след като тя я победи и на финалите в Сингапур през 2014 година. С успеха си румънката лиши Уилямс от рекордна 24-а титла от Големия шлем и първа като майка.

Серина можеше да се изравни с Маргарет Корт, която има 24 титли от най-престижните в кариерата си. Сега те щя трябва да почака поне до US Open в опита си да стигне до това постижение. Любопитен е фактът, че Уилямс вече е в серия от 3 последователни загуби в Мейджър финали – Уимбълдън 2018 и 2019 и US Open 2018.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови