Сити и Ливърпул завършиха годината с победи във Висшата лига

OFFNews 29 декември 2019 в 22:14 1772 0

Манчестър Сити победи Шефилд Юнайтед с 2:0 в двубой от 20-ия кръг на английската Висша лига, който бе и последен за тази година в първенството.

Зрителите по препълнените трибуни на стадион "Етихад" станаха свидетели на сериозно тактическо надиграване между двата отбора и трябваше да чакат почти цял час до първия гол в срещата, който бе дело на Серхио Агуеро (52'). През втората част Кевин Де Бройне (82') оформи крайния резултат.

Малко преди това Ливърпул също приключи годината с победа, след като надигра изключително трудно у дома Уулвърхемптън с 1:0. Садио Мане (42') вкара единственото попадение, но гостите имаха няколко изгодни възможности. Включително отменен гол на Педро Нето в края на първата част.

Така Ливърпул продължи с шампионския график и завърши годината с 18 победи от 19 мача и без загуба, като събра актив от 55 точки.

Футболистите на мениджъра Юрген Клоп освен това са повече от перфектни на "Анфийлд" - 10 победи от 10 мача. Лестър е на второто място в класирането с 42, а Манчестър Сити е с 41.

По-рано днес пък Челси надви Арсенал с 2:1 като гост в драматичен сблъсък от 20-ия кръг на Премиър лийг, с което се утвърди на четвъртото място. Това беше дебют на стадион "Емиратс" за новия мениджър на домакините Микел Артета, но днес и късметът не беше с тима му.

Ключова роля за обрата от 1:0 до 1:2 изиграха реферът и вратарят на "артилеристите" Бернд Лено. В 76-ата арбитърът Крейг Поулсън спести втори жълт картон на Жоржиньо за задържане в центъра на терена, а седем минути по-късно точно той изравни резултата след гаф на германския страж.

В 87-ата Тами Ейбрахам вкара второто попадение за "сините" от Лондон. Пиер-Емерик Обамеянг пък беше извел Арсенал напред след 13 минути игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови