Слагат покрив на централния корт на Ролан Гарос

OFFNews 24 май 2019 в 16:53 2439 0

Централният корт на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" - "Филип Шатрие" ще има покрив, потвърди ръководителят на проекта за модернизация Жил Журдан.

"Корт "Филип Шатрие" ще бъде различно място от останалите. Ще има покрив от 2020 година. Беше просто невъзможно да не бъде изграден. От спортна гледна точка той е необходим, тъй като телевизионните права са един от ключовите икономически елементи в спорта, в днешно време.

Дъждът обаче е риск. На Централния корт пък се провеждат големите мачове и винаги има възможност природата да обърка нещо", сподели Журдан.

По-рано днес бившият световен номер 1 Рафаел Надал разгледа "Филип Шатрие" в Париж заедно с турнирния директор Ги Форже. Матадора вече започна здрави тренировки за надпреварата на която има да защитава титла.

Вчера той тренира два часа на корт "Сюзан Ленглен". През ми миналата година той спечели турнира, след като на финала се наложи убедително в три сета срещу Доминик Тийм и ще се опита да затвърди отличната си форма от миналата седмица през която триумфира на турнира в Рим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови