София Кенин спечели Откритото първенство на Австралия

OFFNews 01 февруари 2020 в 13:50 2297 0

София Кенин спечели първи трофей от Голям шлем, след като на финала на Откритото първенство на Австралия победи Гарбине Мугуруса с 4:6, 6:2, 6:2.

От понеделник шампионката ще бъде номер 7 в световната ранглиста при дамите и ще стане първа ракета на САЩ. До момента Кенин имаше четири финала, и то само в сериите "International". Спечели три титли, като всички от тях са завоювани през 2019 година.

В първия сет Мугуруса успя да пробие съвсем рано за 1:2. Все пак малко по-късно Кенин изравни за 4:4, с което върна интригата в двубоя. Американката обаче веднага допусна нов пробив и в десетия гейм испанката сервираше за спечелване на сета. 

През втората част 21-годишната американка заигра доста по-силно и успя да пробие за 3:1, а след това и за 6:2, с което затвори сета, а с това изравни и сетовете.

В третия сет при 2:2 испанката достигна до три точки за пробив, Кенин успя да ги неутрализира и впоследствие спечели гейма си. В следващият сервис гейм на Мугуруса, Кенин бе много концентрирана и успя да пробие за 4:2 и 6:2 и така завоюва най-големия успех в кариерата си.

Американката приключи срещата с 28 печеливши удара и 23 непредизвикани грешки. От своя страна Мугуруса наниза 32 уинъра, но допусна и цели 45 грешки, в това число 8 двойни. Американката спечели 92 от точките в срещата, а Мугуруса – 77.

"Това е първата ми реч на голяма сцена, но ще дам всичко от себе си. Поздравления за Гарбине, сигурна съм, че ще се виждаме още много с нея. Моята мечта официално мога да обявя, че се сбъдна.

Невероятна привилегия е да мога да застана тук. Благодаря на домакините за чудесната организация. Бъдете сигурни, че ще се видим отново и догодина. Специални поздравления и благодарности за публиката, имате завинаги място в сърцето и душата ми.

Това бяха 2 невероятни седмици, които никога няма да забравя. Благодаря на моето семейство, че не спря да вярва в мен. Извървяхме дълъг път", каза Кенин минути след победата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови