Сривът на Григор Димитров вече е факт

OFFnews 12 август 2019 в 09:46 3714 0

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров от днес вече е №74 в ранглистата на АТР. Сривът на хасковлията продължава с пълна сила от началото на годината, като това е най-ниското му класиране при мъжете от 7 години насам. То стана факт след като Гришо за пореден път отпадна още в първия кръг на турнир, в който взема участие. Българинът загуби с 4:6, 4:6 от Стан Вавринка в срещата помежду им от надпреварата в Монреал от сериите "Мастърс" 1000. Така той падна с цели 20 позиции в ранглистата.

Димитров започна годината под №19 в света, но до момента върви стремглаво надолу. Освен поредицата от загуби, причина за това бяха и контузиите, които му попречиха да вземе участие в някои от турнирите през сезона.

Най-високото класиране на Григор в ранглистата на АТР бе пред 2018 година, когато той стигна до №3 в света на 15 януари. До 29 октомври той остана в Топ 10.

Сега за Димитров предстои участие в турнира в Синсинати. Именно там хасковлията спечели единствената си титла от сериите "Мастърс" 1000 през 2017 година. Интересното е, че съперник на старта отново ще бъде Стан Вавринка.

В Синсинати 28-годишният българин има да защитава от миналата година 90 точки след отпадането си на 1/8-финала. На US Open пък хасковлията ще защитава само 10 точки, тъй като миналия сезон отпадна още в първия кръг след поражение от Вавринка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови