Стара травма отложи завръщането на Надал

OFFNews 28 февруари 2018 в 10:17 9311 0

Стара травма отложи завръщането на световния номер 2 Рафаел Надал на корта.

Испанецът трябваше да играе тази нощ срещу Фелисиано Лопес в първи кръг на турнира от сериите АТР500 в Акапулко, но часове преди началния му час Матадора обяви, че се оттегля от участие в Мексико. Така той загуби 300 точки за ранглистата, тъй като преди година игра финал.

"Беше ми цел и мечта да играя на този турнир, но за съжаление почувствах болки в крака по време на тренировка", каза Надал, който не е играл състезателно от януари насам, когато се оттегли поради контузия по време на мача от 1/4-финалите на Откритото на Австралия срещу Марин Чилич. Тогава Надал получи мускулна травма на дясното бедро.

Проблемът му сега е на същото място, което показва, че не е бил долекуван. Травмата поставя под съмнение и участието на испанеца в Индиън Уелс и Маями.

Междувременно японецът Кей Нишикори приключи участието си на турнира в Акапулко след загуба в първи кръг от младия канадски тенисист Денис Шаповалов.

Японецът отстъпи на своя съперник със 7:6 (3), 3:6, 1:6. 18-годишния Шаповалов в следващия кръг ще срещне третия поставен Доминик Тийм от Австрия, който отстрани квалификант на старта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови