Страхотен! Григор Димитров прегази Доминик Тийм и се класира за 1/4-финалите в Париж

OFFNews 31 октомври 2019 в 16:09 4276 0

Григор Димитров отново ни даде повод за радост! Най-добрият ни тенисист се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като победи по категоричен начин поставеният под номер 5 в света Доминик Тийм с 6:3, 6:2.

Това беше пети сблъсък между двамата, като Гришо записа трети успех. Любопитен е фактът, че в предишните два пъти, когато Димитров побеждава Тийм впоследствие печели и трофея (Бризбън 2017, Лондон 2017). Дано тази късметлийска линия продължи.

В първия сет всичко се реши след един единствен пробив в полза на Димитров, който падна в четвъртия гейм. След това двамата си спечелиха всички подавания. Българинът сервираше изключително добре и не даде шансове на неговия противник да пробие подаването му.

Втората част започна отлично за Димитров, който проби австриеца още в третия гейм, а след това стигна до още един пробив и в петия. До края българинът си спечели подаванията и стигна безпроблемно до успеха.

На 1/4-финалите в надпреварата Григор ще срещне Кристиан Гарин, който по-рано днес победи Жереми Шарди с 6:7(4) 6:4 7:6(6) след близо два часа и половина игра. Димитров и французинът не са изправяли един срещу друг до момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови