Световният номер 1 при двойките с положителна допинг проба, пропуска Australian Open

OFFNews 15 януари 2020 в 12:06 1500 0

Снимка Instagram: Robert Farah

Световният номер 1 при двойките в тениса Роберт Фара е дал положителна допинг проба и няма да играе на започващия другата седмица турнир от Големия шлем – Открито първенство на Австралия.

Колумбиецът сподели, че ITF са го уведомили, че са открили в тялото му веществото Болденон – анаболен стероид. 

Фара, който спечели две титли от Големия шлем на двойки през миналия сезон на Уимбълдън и на Откритото първенство на САЩ, обяви, че е невинен.

"Няма да мога на играя на Australian Open, състезание за което се подготвям от декември. Преди няколко часа ITF ме уведомиха, че са открили присъствие на Болденон на тест, който правих на 17 октомври 2019 в Кали.

Две седмици преди споменатия тест… правих анти-допингов тест в Шанхай, който беше с негативен резултат. Тестван съм над 15 произволни пъти в тура през годината със същия негативен резултат.

Както е посочено от Колумбийският олимпийски комитет през 2018, тази субстанция е често срещана в колумбийското месо и може да окаже ефект върху тестовете на атлетите", сподели Фара.

Припомняме, че вчера още един тенисист изгоря. Голямата звезда на Чили Николас Хари също е дал положителна допинг проба.

Резултатите са показали наличие на забраненото вещество метаболит станозолол и лигандрол. В момента Хари е с временно спрени права, докато разследването срещу него продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови