Талантът Адриан Андреев започна с успех турнира във Флорида

OFFNews 04 февруари 2020 в 13:39 1486 0

Младата ни надежда в тениса Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите на турнира за мъже във Флорида с награден фонд от 25 хиляди долара.

На старта българинът победи с 6:2, 6:3 представителя на домакините Мика Брасуел. За влизане в основната схема Андреев ще играе срещу Алехандро Гомес от Колумбия.

Адриан е сред най-талантливите млади български тенисисти. Той дебютира още на 15 години на ниво АТР, когато участва в квалификациите на турнира в Метц.

Два сезона по-късно участва и на АТР 250 Sofia Open, но губи от Максимилиан Мартерер. През 2018 година пък загуби в основната схема от Денис Истомин, но става първият тенисист роден през 2001 с участие в такава фаза на ATP състезание.

През 2017 Андреев спечели престижния юношески турнир "Еди Хер" при юношите и на двойки. Също така на юношеско ниво Адриан е печелил US Open при двойките за 2018.

В началото на тази година младокът бе чест от отбора на България в новосформирания турнир ATP Cup, където "лъвовете" се представиха повече от достойно. Андреев обаче не успя да вземе участие в нито една от срещите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови