Циципас: Дошъл съм в София за титлата

OFFNews 06 февруари 2019 в 18:57 1375 0

Изгряващата звезда на световния тенис Стефанос Циципас заяви, че е дошъл в София с единственото намерение да спечели титлата на турнира от сериите АТП 250 в българската столица.

Гъркът, който е поставен под номер 2, стартира утре директно от втория кръг участието си в зала "Арена Армеец" срещу германеца Ян-Ленард Щруф.

"Радвам се, че съм в София. За втори път съм тук. Предишният път беше студено, но сега е доста по-хубаво. Организацията на турнира е отлична, всичко е на ниво. Щастлив съм, че получих покана да участвам. Разбрах, че доста хора от Гърция ще дойдат в залата да ме подкрепят. Това прави участието ми още по-приятно", заяви Циципас, който дебютира в София преди две години, когато отпадна в първия кръг на квалификациите.

"Не помня тази загуба, но след това съм имал още много. Смятам, че именно загубите помагат да се изградиш като играч. От тях можеш да научиш повече. Стараеш да тренираш по-здраво, да разбереш по-добре играта, да се развиваш и подобряваш, за да избягваш пораженията. Със сигурност сега ситуацията е различна, защото вече натрупах и доста опит", каза Циципас, цитиран от Sportal.bg.

Гръцкият тенисист призна, че не е напълно възстановен след Откритото първенство на Австралия, където достигна до полуфиналите. "Имах дълго участие в Австралия. Починах си 4-5 дни, но честно казано не съм на 100 процента. С воля и решителност се надявам да се представя добре. Дошъл съм тук за титлата, а не за четвъртфинал или полуфинал. Знам, че очакванията към мен са големи. Лично аз предпочитам това да не е така, за да няма допълнително напрежение, но вярвам, че ще се справя", каза Циципас.

В Мелбърн той елиминира защитаващия титлата си Роджър Федерер (Швейцария)с 6:7(11), 7:6(3), 7:5, 7:6(5) в четвъртия кръг, но след това отстъпи в три сета на полуфиналите срещу Рафаел Надал (Испания), като успя да вземе едва шест гейма.

"Победата над Федерер беше сбъдната мечта за мен. След последната точка главата ми буквално щеше да експлодира. Победих идола си. Беше магически момент, който никога няма да забравя. Сега нещата ще се променят, но аз тренирам, за да играя и да побеждавам по-често Надал, Джокович, Федерер. Това желание ме мотивира да се раздавам още повече в тренировките и да ставам по-добър", каза още Циципас.

"Бях много разочарован след загубата от Надал, защото до мача с него чувствах, че играя добре в Австралия. Смятах, че имам шансове за финал, дори мога да се преборя за първа титла от Шлема. На практика, обаче, се получи лесен мач за него. Именно затова не бях никак доволен", завърши той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови