Циципас: Не успях да си овладея нервите

OFFNews 18 ноември 2019 в 09:08 1953 0

Една от най-актуалните млади звезди в световния тенис Стефанос Циципас призна, че няма представа откъде е извадил тази силна игра във втория сет срещу Доминик Тийм.

Гръцкият талант спечели финалите финалите на АТР в Лондон след успех над австриеца с с 6:7 (6), 6:2, 7:6 (4). Циципас спечели младежкия еквивалент на турнира преди година, а тази вечер стигна до най-престижния трофей в кариерата си

"Дори нямам обяснение как съм играл толкова добре във втория сет на мача. Не позволих на противника ми да направи абсолютно нищо в него и бях убедителен.

Това е мечтан момент за мен. Изключително съм щастлив. В същото време съм малко разстроен, че не успях да си овладея нервите в такъв голям турнир.

Не успях да запазя предимството си от пробив в третия сет и в крайна сметка допуснах Тийм да го върне и всичко да се реши в тайбрек. Но, разбира се съм изключително доволен от начина по който се борих на корта и по който се представих цялостно.

Подкрепата на феновете бе просто феноменална. Зад мен бе цяла армия от привърженици, когато бях на корта". "Те ми дадоха голяма енергия.

Накараха ме да повярвам, че мога да постигна всичко на корта. Искам да благодаря на всички, които бяха на трибуните с гръцкото знаме. Благодарение на тях се почувствах като у дома си", каза Циципас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови