Цвети Пиронкова се завръща в тениса

OFFNews 11 март 2020 в 19:47 2950 0

Снимка Facebook: Tsvetana Pironkova

Бившата ни първа ракета Цветана Пиронкова обяви завръщането си на корта. Българката използва своя профил във Фейсбук, за да оповести добрата новина.

Пиронкова стана първата българка, която достига до полуфиналите на турнира от Големия шлем Уимбълдън през 2010 година, а през 2016 бе във финалната осмица на Ролан Гарос.

Пиронкова завоюва титлата в Сидни през 2014 година след престижна победа над Анджелик Кербер. В края на март 2018 тя стана майка на момченце на име Александър.

Ето какво написа тя в профила си във Фейсбук:

"Здравейте, скъпи приятели!

Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина. От близо 3 месеца провеждам активна подготовка, с цел участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон.
Не беше лесно да взема това решение, имайки предвид мащаба на предизвикателството. Все още има десетки въпросителни и неизвестни, с които е необходимо да се съобразя и справя, но това, което е най-важно, е че имам любовта и подкрепата на семейството си.

Скоро ще споделя и кратка програма на първите турнири, на които планирам да участвам. Благодаря ви за вниманието и подкрепата, които ми дарявате вече повече от 15 години, означават наистина много".

За последно Пиронкова игра на Уимбълдън през 2017 година. Тогaва започна с победа над Сара Ерани, но после отпадна от Каролин Вожняки. Преди това участва в Ийстбърн, където записа три поредни успеха и стигна до мач със Симона Халеп, в който отстъпи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови