Тенис легенда обяви Джокович за психично болен

OFFNews 07 юли 2020 в 09:39 5062 0

Бившият номер 4 в световната ранглиста и шампион от Ролан Гарос през 1976 г. Адриано Паната направи поредния си отрицателен коментар по адрес на сърбина Новак Джокович.

60-годишният италианец се включи в хора на критиците на актуалния номер 1 в света, който урони сериозно репутацията си с организирането на демонстративния турнир "Адрия Тур", където част от участниците, включително Григор Димитров, се заразиха с коронавирус. Сърбинът също обяви, че е болен, но след това подозрително бързо последва и новината, че вече е здрав.

Бащата на Джокович - Сърджан, пък се нахвърли публично върху Григор Димитров, като го обвини, че той е посял заразата, което беше опровергано от щаба и мениджърите на българина. Самият Джокович пък отнесе куп критики от цял свят.

"Новак си мисли, че е бог. Има психически проблеми", казва носителят на десет титли пред американско тенис издание.

В същото време олимпийският шампион от Барселона 1992 Марк Росе защити на свой ред Григор Димитров.

Швейцарецът, който има титла на двойки от "Ролан Гарос" заяви, че ако бил на мястото на Ноле и е чул обвиненията към Григор, щял да зашлеви баща си.

"Не ми харесват изявления на Сърджан. Ако моят баща беше казал това, щях да се прибера и да го ударя в лицето. Не можеш да говориш така за някого. Просто е глупаво", отсече Росе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови