Тенисистът Адриан Андреев със сребро на двойки от младежката олимпиада

OFFNEWS 14 октомври 2018 в 21:55 1558 0

Българският тенисист Адриан Андреев спечели сребърен медал на продължаващите в Буенос Айрес младежки олимпийски игри. В турнира на двойки финалът противопостави Андреев и Ринки Хиджиката от Австралия срещу поставените под №1 представители на домакините Себастиан Баес и Факудно Диас Акоста.

Аржентинците победиха с 6:4, 6:4, мачът продължи час и три минути, а Адриан не бе напълно възстановен от болките в гърба, които получи в срещaта за бронза на сингъл.

Така българите с медали в Буенос Айрес са осем, половината от тях с титли: злато за стрелеца Кирил Киров, бадминтонистката  Мария Делчева и за двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, сребро за тенисиста Адриан Андреев и за щангиста Христо Христов, плюс бронз за щангистката Галя Шатова и за бореца Едмонд Назарян. В модерния петобой започнаха финалните изпитания при юношите, където Христо Панайотов бе 15-и във временната подредба след фехтовката с 202 т.

Днес Христо се нареди 15-и в плуването с време 2:13,12 мин. Последните стартове са по-късно тази нощ българско време. Утре двамата български представители в модерния петобой ще се състезават и в смесени международни щафетни отбори.

В понеделник започва участието си и боксьорката Горяна Стоева, а атлетите Валентин Андреев и Яна Копчева ще завършат представянето си с вторите серии съответно на чук и гюле. С най-голям интерес от българите обаче се очаква финалът на смесените двойки в акробатиката, за който Мариела Костадинова и Панайот Димитров се класираха с трети резултат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови