Тенисистите ни: Явно за някои са по-важни лъжите, а не успеха, който постигнахме

OFFNews 12 януари 2020 в 11:24 2454 0

Българските тениснационали Александър Лазаров и Димитър Кузманов коментираха скандала около публикация, която се разпространи в социалните мрежи.

Текстът касае участието на "трикольорите" в новия турнир ATP Cup, като Българската федерация по тенис била отказала участие в новосформираната надпревара, за да не дава пари. Вместо това всички разноски поел Димитров, но не искал да се разчува.

"Ако това нещо не се беше случило, може би нямаше да сме българи", коментира Димитър Кузманов, а Александър Лазаров продължи:

"Не мога да разбера защо някои хора са фиксирани върху това кой какви пари е изкарал, кой какви разноски е поел, а не отчита факта, че ставаме девети в света. Не знам докога ще продължават тези неща?! Развитие по този начин няма или ако има, то е с много бавно темпо, което не помага на никого в случая.

Вместо да се фокусираме, да се правят интриги между една страна и друга страна, мисля, че най-важното тук е да извлечем факта, че сега се намираме тук и си говорим за позитивни неща. Това е избор на хората. Всички любители на тениса и на спорта, които са гледали, имат два варианта – да запомнят успехите, които направихме или да обсъждат финансовите отношения между нас и други. Те си избират, преценяват.

Подобни писания не ни отнемат от радостта. Позабавлявахме се, особено на летището. Имахме днес доста време да се посмеем на тези неща, не ни измества фокуса. Не са важни, не са ценни, така че няма какво да промени това нещо", каза Лазаров.

Димитър Кузманов категорично обяви: "В крайна сметка всеки сам избира на какво да вярва. Много хора повярваха на нещо, което е пълна измислица и лъжа. Много хора в социалните мрежи не отразиха това, което направихме първите три мача.

Явно за тях беше по-важно това, което написа някой човек, който даже няма и смелостта да се покаже. Аз не съжалявам за нищо, защото си свърших работата, както аз така и всички момчета. Пак казвам, девето място остава в историята. Каквото и да се случи оттук нататък, този отбор ще остане там!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови