Тежък мач спря Григор Димитров в третия кръг на Индиън Уелс

Александра Маркарян 15 март 2017 в 04:55 4332 1

Григор Димитров

Снимка Michael Common/BNP Paribas Open

Григор Димитров

Трисетов тежък мач, завършил с тайбрек, изпрати Григор Димитров у дома, а Джак Сок - в четвъртия кръг на силния турнир в Индиън Уелс.

Мачът завърши с резултат 6:3, 3:6, 6(7):7 след два часа и 26 минути.

Четвъртият двубой между първата ни ракета и 18-ия в света американец на корт 2 започна в два часа и двадесет минути след полунощ българско време.

Григор започна първия сет с гейм на нула, а силният американец отвърна с гейм, в който българинът взе само точка - 1:1. Последваха два гейма, при които се стигна до 40:40. Българинът взе подаването си, но не и съперникът му - Григор проби след двойна грешка на Сок и поведе с 3:1. Асовете идваха на помощ на българина в трудни моменти. В петия гейм американецът поведе с 30:0, но Григор изравни с два аса, след което успя да вземе гейма си за 4:1. До края нито един от двамата тенисисти не изпусна подаването си. След общо 43 минути игра след труден последен гейм българинът спечели сета с 6:3.

По трибуните имаше немалко хора, въпреки че основната част от зрителите бе на съседния централен корт. Там играеше Роджър Федерер, който трудно, с два тайбрека в крайна сметка надви друг американец - Стив Джонсън. Макар че повечето зрители бяха на страната на сънародника си Сок, на трибуните се видяха и български трибагреници.

Вторият сет започна с гейм за Сок, който повиши нивото на играта си, и продължи с размяна на сервис геймове до осмия, когато американецът проби за 5:3. Последният гейм също бе за него - 6:3, и мачът влезе в трети сет.

След почивката българинът бързо записа първите три гейма в сметката си за 3:0. Сок се върна в играта и не допусна втори пробив въпреки възможностите на Григор - 4:2. Тежък седми гейм завърши с пробив от петия опит за Сок, който взе и подаването си и изравни. Българинът също не пропусна и резултатът бе 5:4. Сок спаси три мачбола и спечели гейма си - 5:5. Стигна се до тайбрек, в който Сок поведе, българинът изравни - 6:6, и след ас поведе със 7:6. Американецът изравни и поведе - 8:7. Той спечели и последната точка, сета и мача.

Това беше третата загуба за 25-годишния българин от година по-младия му съперник. Димитров има една победа срещу него.

В първия си мач поставеният под номер 12 в основната схема на турнира и затова започнал от втория кръг Григор Димитров победи 84-ия в света руснак Михаил Южни с 6:4, 6:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

1

Nik68

15.03 2017 в 06:56

След пробив в решителния сет преднина и спасени от противника му 4 мачбола. Тази вечер Гришо бе тотален карък, и трудно е да ми го кажа, но доста беззъб. Приличаше на болен човек.