Тежък удар за тениса - Анди Мъри прекратява кариерата си (видео)

OFFNews 11 януари 2019 в 10:36 4330 2

Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Мъри ще прекрати кариерата си през 2019 година. Британецът сподели, че по всяка вероятност турнирът от Големия шлем "Аustralian Open" ще е последният негов турнир в професионалния тенис.

Мъри не сдържа емоциите си в залата за пресконференции. През последните около две години той има сериозни проблеми с хълбока и изпитва непрекъснати болки, които му пречат да си върне нивото на игра. Именно това е в основата на решението му да спре с активния спорт, за да може да си съхрани здравето.

"Изпитвам болки от над 20 месеца, просто не се чувствам изобщо добре. Направих всичко, каквото се очаква от мен, за да може болката да отмине, но тя се появява отново и отново. Наистина ми е тъжно и тежко. Иска ми се някак си да играя на Уимбълдън и там да изиграя последния си мач, но не знам дали ще издържа на болката.

Не мога да тренирам нормално, не мога да играя нормално. Болката си е тук. Преди шест месеца бях по-зле, сега съм по-добре. Това обаче ми пречи да се наслаждавам на спорта. През миналия месец споделих пред моя екип, че това не може да продължава така.

Не съм сигурен, че ще издържа на болката за няколко месеца и има шанс Australian Open да бъде последният турнир в моята кариера. Това, което мога да направя, е да се оперирам, но за да живея малко по-леко в нормалния живот. Дори когато правя елементарни неща, като например да се обличам, изпитвам болка", каза Мъри.

Британецът е трикратен победител в турнири от Големия шлем и има на сметката си общо 45 триумфа в надпревари от календара на ATP през своята кариера. Мъри спира с тениса на 31 години и определено това е огромен удар за този спорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

2

ELPIDA

11.01 2019 в 17:33

Ще ни липсва удоволствието да го гледаме.Решението правилно.Здравето и живота на преден план.Така или иначе остава в златните страници на мировия спорт.

12082

1

leomesi

11.01 2019 в 13:51

Жалко, наистина огромен талант. Но такива неща се случват в спорта, за съжаление. Да пази здравето си. В тениса е спечелил достатъчно.