Тежък жребий за Григор в Монреал

OFFNews 05 август 2017 в 14:58 2815 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изтегли тежък жребии на турнира от сериите Мастърс в Монреал. Българинът е поставен под номер 7 в основната схема.

Гришо пропуска първия кръг, но във втория ще се изправи срещу германецът Миша Зверев или квалификант. Ако потегли с победа, Григор най-вероятно в трети кръг ще се изправи срещу Томаш Бердих, за когото предстои двубой с Николоз Басилашвили на старта и после среща с Алберт Виньолас-Рамос или Робин Хаасе. При евентуален нов успех, първата ни ракета може да се изправи срещу поставения под №3 Доминик Тийм на 1/4-финал.

Миналата година първата ни ракета достигна до четвъртфиналите в Канада, като отпадна от Кей Нишикори. Тогава турнирът бе в Торонто, където игра и на полуфинал през 2014 г.

Носителят на 19 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще започне участието от втория кръг, където ще срещне победителя от канадския сблъсък между Вашек Поспишил и Петер Полански, като и двамата участват с “уайлд кард” в турнира.

Очаква се първият мач на швейцареца след "Уимбълдън" да е в сряда. Евентуални съперници на Роджър са американецът Джак Сок и поставеният под номер 5 Кей Нишикори от Япония.

В другата част на схемата е Рафаел Надал, който е поставен под номер 1. Испанецът ще започне срещу Борна Чорич от Хърватия или квалификант.

Още в третия кръг го очаква много тежка битка, като може да се изправи срещу Джон Иснър или Хуан Мартин дел Потро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!