Тони Надал: Григор има всичко, но му липсва постоянство

OFFNEWS 19 януари 2019 в 00:28 1972 0

Един от най-успешните треньори по тенис Тони Надал говори пред медиите, преди да изнесе открит урок на младите български таланти в столична зала „София" в "Борисовата градина". Посланикът на Sofia Open 2019 даде мнението си за играта на Григор Димитров и обобщи какво според него е най-важно за един подрастващ тенисист.

"Всеки мач срещу Григор за нас с Рафаел е бил много труден, защото той притежава всичко - сервира добре, има добър форхенд и бекхенд. Единствено постоянство му липсва. Последният ни мач в Австралия беше много труден. Все пак трябва да изчакаме, защото Рафа първо трябва да победи Бердих, а Григор - Тиафо", заяви Тони Надал по повод евентуален четвъртфинал между Димитров и Надал в Мелбърн, цитиран от БГНЕС.

"Когато видях Димитров за първи път, си казах, че ще стане №1. За момента обаче му липсва постоянство в играта. Не е достатъчно да печелиш само първия сет. Трябва да продължаваш да натискаш. Това му липсва според мен - още малко усилие. Забелязал съм, че понякога той отваря краката повече от необходимото при подготовката за удар, което допълнително затруднява изпълнението", допълни чичото и бивш треньор на Рафа Надал.

"Най-важното нещо за един подрастващ тенисист е да разбере, че загубата е нещо, което се случва и трябва да се поучи от нея. Трябва да работят упорито всеки ден. Загубата не е края на света, тя е нещо нормално, което всеки изживява. Трябва да продължат напред и да се развиват. Талантът е важен, но не е определящ. Важно е колко още можеш да надградиш и да се трудиш", завърши по повод всички подрастващи таланти именитият специалист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови