Треньорът на Наоми Осака от детството я съди

OFFNews 19 март 2019 в 15:05 2018 0

Японската тенисистка с американски паспорт Наоми Осака явно има проблем в отношенията си с треньорите. Тя се раздели с наставника Саша Бажин, който я изведе до титлите от Откритите първенства на САЩ и Австралия без да дава обяснения.

Сега стана ясно, че треньорът на Наоми и сестра й Мари от детството Кристоф Жан я е дал под съд, като претендира за 20 процента е доходите й. Той твърди, че има договор с баща й Франсоа, който урежда тези отношения и е подписан през 2011 година. 

Тогава семейството не разполага с пари, за да плаща за услугите му, като дава само 300 долара за един месец. За да продължат заниманията, през март 2012 година бащата на Осака подписал договор с треньора, в който било указано, че Кристоф Жан ще получи фиксирани 20 процента от доходите на Мари и Наоми Осака. Този документ е основното доказателство, което треньорът има. Адвокатите на тенисистката наричат претенциите на треньора неоснователни, а договорът "въображаем" и "абсурден". 

SunSentinel разкрива имената на още няколко треньори, които са работили безплатно с Наоми Осака, но не са имали писмен договор за това. Агентът на тенисистката не позволил на журналистите са разговарят с нея по темата.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови