Трудни съперници чакат Джокович в турнира в Шанхай

OFFNews 05 октомври 2019 в 09:57 1290 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще се изправи срещу Денис Шаповалов във втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Шанхай. Това стана ясно след тегления днес жребий.

Сърбинът е поставен в горната част на схемата на надпреварата. Потокът на Джокович не е никак лесен, като още в трети кръг го дебнат съперници като Алекс де Минор, Джон Иснър и Лука Пуй, а в четвъртината му са Гаел Монфис и Стефанос Циципас.

Швейцарската легенда Роджър Федерер пък ще изиграе първия си официален мач, в който са заложени точки, от US Open насам.

Маестрото е поставен под номер 2 в основната схема и също започва участието си директно от втори кръг. Там го очаква победителят от срещата Марин Чилич – Алберт Рамос Виньолас.

Третият при поставените Данил Медведев стартира срещу Жил Симон или квалификант, а четвъртият поставен Доминик Тийм ще се изправи във втория кръг срещу представителя на домакините Дже Джън или квалификант.

Григор Димитров няма да участва в тазгодишния Мастърс турнир в Шанхай, който се провежда в периода 6-13 октомври. Това стана ясно, след като организаторите на надпреварата обявиха всички имена, които получават "уайлд кард", а първата ни ракета не е сред тях.

Анди Мъри обаче получи специалната покана и ще започне срещу квалификант в първия кръг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови