В Хърватия обвиняват Григор Димитров за разпространение на COVID-19

OFFNews
23 юни 2020 в 08:54 | 9145 |4

Тежки упреци към Григор Димитров за разпространение на коронавирус и застрашаване на живота на останалите състезатели и околните отправят в Хърватия.

Местният "Ютарни лист" цитира източник от организаторите на демонстративния турнир "Адрия Къп" в Задар, който разкрива, че Григор Димитров е имал признаци на влошено здраве още в петък, но не бил взел мерки.

Той се бил чувствал лошо и с висока температура, но е пропуснал възможността да се тества за COVID-19. В събота той игра с Борна Чорич, като загуби за 36 минути и след това се отказа от втория си мач вечерта, но си остави вратичка да играе с Новак Джокович в неделя.

Още сутринта на същия ден той се прибра в Монако с частен самолет, където вече е тествал и вечерта обяви официално, че е заразен.

В Задар са сериозно притеснени, тъй като Григор Димитров е бил в града и е участвал в различния публични събития още от четвъртък. Първо е участвал в баскетболен мач, след това е имал срещи с деца, а в края на деня е бил сред 70-те гости в ресторант Нико на официална вечеря.

"Според мен най-много заразени ще дойдат от баскетболния мач. Там имаше най-много близки контакти, включително между Димитров и Новак. Не е изключено всички участници да са заразени", казва още източникът пред "Ютарни лист".

На вечерята, наричана от медиите в Хърватия "коронапарти", Григор е бил на една маса с Борна Чорич и още двама души. Чорич е дал положителен тест, докато останалите сътрапезници - отрицателен.

Негативни са и тестовете на участниците Александър Зверев, Марин Чилич, Андрей Рубльов и директора на турнира Горан Иванишевич.

За разлика от останалите играчи, които се тестваха в Задар, Новак Джокович отказа и си направи едва в понеделник в Белград. Резултатът се очаква днес.

Между уикендите, в които се провеждаше турнирът Димитров бе и в България. Той отиде в родния си град Хасково. След срещите му там 12 души бяха поставени днес под задължителна карантина, включително кметът, по решение на РЗИ.

Препоръчани материали
oligofren

Рейтинг : 1000

23.06 2020 в 21:46 5
+ 0
- 0
Хърватите са страшни тъпанари, диви селяни с мания за величие.
ровччч

Рейтинг : 905

23.06 2020 в 18:06 4
+ 0
- 0
Да бе, Григор им бил виновен... а това с баскетболния мач е тотална идиотщина. При този спорт е най-лесно да се предаде вирусът. Много се издъниха с този турнир сърби и хървати, и най-вече Джокович.
Пакоджет

Рейтинг : 1270

23.06 2020 в 11:08 3
+ 1
- 0
Усташка преса, какво да очакваш...
elbarbudo

Рейтинг : 7158

23.06 2020 в 10:44 2
+ 0
- 0
Сакън, гришо е велик, той не би направил такова нещо!