В Ротердам вярват, че Григор може да спечели местния турнир

OFFNews 18 декември 2019 в 10:32 1747 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще преследва трофея на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам, смята директорът на надпреварата Рихард Крайчек.

Той вярва, че Гришо има силите и качествата да вдигне титлата от турнира през 2020 година. Още преди два дни стана ясно, че българинът ще участва в провеждащия се в зала турнир.

"Григор Димитров има много специална връзка с Ротердам. Той е сред големите любимци на феновете тук и със сигурност ще иска да вдигне титлата през следващата година", споделя Крайчек.

Българинът записа първата си голяма победа при мъжете именно в зала "Ахой", когато като тийнейджър през 2009 година победи Томаш Бердих в първия кръг. След това отстъпи в три сета на тогавашния водач в световната ранглиста Рафаел Надал.

Димитров игра финал в турнира през 2018 година, но тогава загуби спора за титлата от Роджър Федерер. Тази година Гришо отново ще срещне сериозна конкуренция.

Сред останалите участници в турнира личат имената на Даниил Медведев, шампионът от финалите на АТР Стефанос Циципас, победителят в Ротердам през 2019-а Гаел Монфис, Стан Вавринка, Давид Гофен и Денис Шаповалов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови