Валверду: Григор е като човек на изкуството

OFFNews 17 януари 2019 в 11:53 3758 0

Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду е уверен, че хасковлията може да се завърне сред най-добрите в света. Специалистът смята, че към момента проблемите на Гришо не са на корта, а по-скоро извън него.

"Григор, нашият проблем е по-скоро психологически, отколкото свързан със самата игра. Заедно сме почти две години. В тенис отношение ти подобри нивото си, но сега затрудненията са психологически. Ще отнеме известно време да установим какво ще помогне". Така е започнал разговорът между Валверду и Димитров, относно вътрешната промяна на първата ни ракета.

"Прекарал съм известно време с много бивши играчи и смятам, че те могат да ни помогнат в определени области. Нека говоря с някои от тях и да преценим коя е оптималната опция. Той има възможностите да бъде на върха, печелейки най-големите турнири. Отне му време да осъзнае това, особено в началото, когато не постигаше нужните резултати.

Когато има големи очаквания, а резултатите ги няма, напрежението се увеличава. Винаги, когато тренира с някой колега, го побеждава. Доволен бях от нивото му, но всичко опираше до психиката - на корта и извън него.

За щастие Агаси беше готов да ни помогне и се включи бързо. Той е точният човек, с поглед "отвътре" и извън корта също. Доволни сме от работата с Агаси - независимо дали ще бъде за пет или 20 седмици през годината. Моята работа е да осигуря максимално бързо постигането на нужните резултати.

Осъзнаваш това след дълги години сред професионалистите. Турнирите и годините отлитат бързо. Грижа ме е за Григор и отношенията, които имаме. Не искам годините да изтекат и да загубим време. Искам да видя подобрение като играч и човек - да прогресира в много аспекти от кариерата си и също в живота. Беше правилното решение да опитаме нещо ново.

Извън корта Григор е много по-различен от останалите играчи, особено тези от по-старото поколение. Той е като човек на изкуството и вижда нещата по специален начин. Агаси също е имал подобен период в кариерата си. Възгледите на двамата се доближават", каза Валверду.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews