Вавринка - Копил е гвоздеят на старта на Sofia Open, българите с добър жребий

OFFNews 02 февруари 2019 в 15:44 1647 0

Станислас Вавринка и финалиста от миналата година тук Мариус Копил е гвоздеят на програмата в първия кръг на турнира по тенис Sofia Open 2019. Това отреди тегленият днес жребий.

Победителят от този сблъсък пък ще срещне Фернандо Вердаско във втори кръг, така че за швейцареца няма да бъде никак лесно влизането в топ 8 в София.

Френската звезда Гаел Монфис пък ще срещне финалиста от 2016 година Виктор Троицки, който получава третият уайлд кард за основната схема.

Двамата българи в основната схема Димитър Кузманов и Адриан Андреев избегнаха тежките съперници, но все пак ще имат сложни задачи срещу тенисисти от топ 60.

Кузманов ще срещне световния номер 54 Робин Хаасе. При евентуална победа за пловдивчанина, то във втори кръг го очаква №3 в схемата на турнира Даниил Медведев.

Адриан Андреев пък ще срещне австралиеца Матю Ебдън, който е 45-и в света. Ако успее да запише успех, българинът ще се изправи след това срещу шампиона от 2016 година Роберто Баутиста Агут.

"София ще бъде столицата на най-големите тенис играчи. Очакваме добър тенис пред пълна зала," заяви турнирният директор Горан Джокович.

"Много се радвам, че отново съм тук. Тук е страхотен град и миналата година имах чудесни спомени. Ще дам най-доброто от себе си, това е началото на седмица. Надявам се през седмицата да покажа добър тенис," заяви и Стан Вавринка.

Ето и схемата на турнира:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови