Вердаско последва Хачанов към изхода от Sofia Open

OFFNews 08 февруари 2019 в 16:38 1350 0

Поредната изненада в турнира Sofia Open е факт. Италианецът Матео Беретини елиминира втори фаворит за титлата. След Карен Хачанов в негова жертва се превърна Фернандо Вердаско. Испанецът, който отстрани Александър Лазаров, сведе глава пред италианския си съперник след изключителна битка в три сета - 4:6, 7:5, 6:4

За Беретини това е трета победа в София, след като в първи кръг победи чисто Денис Истомин. Негов съперник в полуфинала ще бъде Мартон Фучович. Унгарецът имаше късмет да достигне предпоследния мач без игра, след като Роберто Баутиста Агут се отказа поради заболяване.

Мачът в "Арена Армеец" бе изключително равностоен като продължи почти 2 часа и 30 минути. Беретини обаче бе по-постоянен в хода на мача и успя да се нагласи спрямо сервиса на съперника, а в същото време Вердаско играеше на приливи и отливи след спечеления първи сет. Упоритостта на 22-годишният италианец го доведе до един от големите успехи в досегашната си кариера, в която може да се похвали с една АТР титла, от Гщаад през 2018-а.

Срещата започна с предимство за Вердаско, който имаше две възможности за пробив още в първия сервис гейм на съперника. В последствие испанецът поведе с 0:40 в шестия гейм и при втория опит постигна пробив.

При 5:3 ветеранът сервираше за сета. До този момент бе дал едва три точки на Беретини на собствен начален удар, но в последвалия гейм грешките зачестиха. Лоша преценка и непредизвикана грешка от форхенд доведоха нещата до 15:40, а с двойна грешка пробивът бе върнат. За италианецът остана по-лесното - да спечели подаването си, но за съжаление не успя и след двойна грешка сетът беше в историята.

Тук някъде Вердаско започна да показва типичните за него спадове в играта. Той започна да печели много по-трудно сервис геймовете си. Личеше си нервността с която играе, а грешките зачестиха, докато в същото време Беретини продължаваше да бъде стабилен.

В седмия гейм поставеният под №6 отрази три последователни брейкбола при 0:40, но така нужният пробив за Беретини все пак дойде в гейм номер 11 за 6:5. След него последва гейм на 0 и предстоеше трети сет.

В първите два гейма и двамата допуснаха точки за пробив, но ги спасиха. В петия гейм се стигна до пробив - Беретини успя да пречупи Вердаско, а това се оказа напълно достатъчно, тъй като италианецът не допусна пробива да бъде върнат и по този начин се поздрави с крайната победа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови