Вещаят край на кариерата на Федерер

OFFNews 01 февруари 2020 в 12:24 1956 0

Седемкратният победител в турнири от Големия шлем Джон Макенроу прогнозира, че легендата Роджър Федерер може да сложи край на кариерата си още след края на настоящия сезон.

“Не мисля, че поражението във финала на Уимбълдън ще стане голям удар за Федерер – той е твърде опитен за това. Спомнете си колко често отписвахме Роджър, след което той се връщаше и доказваше на какво е способен. Мисля, че този сезон на него му предстои много борба на големи турнири.

В същото време този сезон може да стане последен в кариерата на Федерер. Не знам колко дълго ще издържи, освен това мотивацията играе огромна роля.

Учуден съм, че по принцип той продължава да играе на най-високо ниво. Възможно е участието в Олимпийските игри в Токио да се явява мотивацията за него в настоящия момент. Разбира се, за тениса ще бъде чудесно, ако Роджър поиграе още година или две”, заяви Макенроу, цитиран от испанското издание El Pais.

На Откритото първенство на Австралия в Мелбърн Федерер стигна до полуфиналите, но отстъпи пред Новак Джокович, а след мача заяви, че не е имал и 3 процента шанс да спечели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови