Виктория Томова ще играе в основната схема в Мелбърн, Григор започва с австриец

OFFNews 14 януари 2018 в 10:55 5670 0

България ще има представител и при дамите в основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Това стана възможно, след като първата ни ракета Виктория Томова влезе сред най-добрите като "щастлива губеща". Вики загуби в последния кръг на пресявките от Анна Блинкова (Русия) с 3:6, 6:1, 1:6 за 1:41 час, но влезе в основната схема заради отказването на хърватката Ана Конюх. Съперничка на Томова в първия кръг ще бъде 24-годишната Никол Гибс, която е 113-а в световната ранглиста.

Двубоят между Томова и Гибс е тази нощ и е трети в програмата на корт номер 22. Преди срещата на Томова на този корт ще се изиграят два мача при мъжете, като първият от тях започва в 2,00 часа наше време.

Междувременно стана ясен и първият съпернки на поставеният под номер 3 в основната схема най-добър български тенисист Григор Димитров. Той ще се изправи срещу квалификанта Денис Новак (Австрия).

24-годишният Новак е 224-и в световната ранглиста и няма спечелени титли до момента в кариерата си. Двамата не са се срещали досега в мач от турнирите на АТP.

При победа Димитров ще срещне във втория кръг победителя от мача между квалификантите Елиас Имер (Швеция) и Макензи Макдоналд (САЩ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !