Водещи тенисисти се оплакват от мръсния въздух в Мелбърн

OFFNews 19 януари 2020 в 14:38 1661 0

Ужасяващите пожари поставиха под сериозна въпросителна провеждането на тазгодишното издание на турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник.

Непосредствено преди старта на надпреварата, куп тенисисти се оплакаха от мръсния въздух над Мелбърн.

Младата звезда Стефанос Циципас е останал шокиран от димната завеса и сподели, че след тренировка се почувствал много зле.

"Бях изключително щастлив преди да кацна, когато видях димът и си казах: „Какво е това?“ Първите два дни бяха необикновени. Ще ви споделя историята. Отидох да тренирам за час-час и половина. След като приключих тренировката, която бе на закрито, почувствах белите си дробове наистина зле. С всеки ден нещата се подобряват. Днес също тренирах и е доста по-различно от деня, когато пристигнах. Кашлях много и имах затруднено дишане, но сега нещата са по-добре,“ обясни гръцкият тенисист.

Световният номер 1 Рафаел Надал пък заяви, че е отишъл да разговаря с официалните лица в Мелбърн.

"Отидох в офиса на турнирния директор и го попитах какво се случва. Получих задоволителен отговор, който ме убеди. Казаха, че имат точните специалисти, които анализират и наблюдават въздуха на всеки четири минути. Има параметри, в които може да играем и такива, в които не можем. Под 200 е нормално да играем, над 200 вече не можем", каза Надал.

Денис Шаповалов обяви, че ще откаже да играе, ако условията продължават да не бъдат безопасни, независимо какво казват организаторите.

"Няма да играя. На 20 години съм. Ясно е, че това е турнир от Големия шлем и е голяма възможност, но не искам да рискувам живота си и здравето си, излизайки на корта да играя при тези условия при положение, че ще играя в следващите 10-15 години. Не виждам какъв е смисълът да го правя от гледна точка на моето здраве, ако положението се влоши", каза Шаповалов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови