Заразен с коронавирус в опасна близост с Джокович

OFFNews 15 юни 2020 в 14:50 3109 0

Светът на тениса изтръпна, след като стана ясно, че контактувал отблизо със световния номер 1 Новак Джокович сръбски баскетболист е диагностициран с коронавирус.

Става въпрос за играча на Партизан Белград Никола Янкович, който неотдавна участва в приятелски мач в сръбската столица с участие на Джокович и центъра на Денвър Нъгетс Никола Йокич. Янкович е поставен под карантина и период на самоизолация. Останалите играчи и треньори на Партизан ще бъдат тествани.

През уикенда Джокович участва в организиран от самия него турнир Адрия Тур в Белград, в който участие взе и първата ни ракета Григор Димитров.

Победител стана австриецът Доминик Тийм, който елиминира Григор Димитров в груповата фаза. Във финалната среща Тийм отстрани сърбина Филип Крайнович.

"Повече от 100 млн. изгледаха записи на мачовете. От цяла Америка и Европа ние получаваме благодарности и похвали. Възхитен съм от вашата любов към тениса, огромно благодаря от все сърце", заяви Джокович, цитиран от rts.rs.

"Благодаря на всички спонсори, на властите, които признаха значимостта на това събитие за Белград и Сърбия. Всичко беше в рамките на закона и в съответствие с мерките за безопасност, всички предписания от правителството бяха спазени", добави тенисистът.

Следващият уикенд веригата се мести в хърватския град Задар, където Димитров и Джокович отново ще участват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови