Завръщането на Шарапова разцепи женския тенис

OFFNEWS 26 април 2017 в 03:18 3437 0

Завръщането на Мария Шарапова на корта след изтичане на наказанието за употреба на допинг тази вечер в Щутгарт разцепва на две женския тенис заради ласкавото отношение на организаторите на турнири към рускинята.

30-годишната Шарапова ще участва на турнира в Щутгарт с "уайлд кард", а първата й съперничка е удобната за нея италианка Роберта Винчи. Даването на покани на Шарапова разгневи част от съперничките й на корта, които смятат, че по този начин й се помага да си върне по-бързо позициите в ранглистата. След вдигнатия шум организаторите на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж решиха да са внимателни и в крайна сметка взеха дипломатичното решение да дадат "уайлд кард" на Шарапова, но за квалификациите.

"За мен е срамно, че WTA лансира играч с положителна допинг проба. ОК, тя е велика шампионка, но е несправелдливо да й се помага да се върне веднага на това ниво. Надявам се, че президентът на френската федерация ще остане на позицията си и няма да й даде "уайлд кард".

Всеки хванат с допинг трябва да започне от нулата и да си заслужи мястото, а не да му се постила червен килим. За съжаление тенисът е бизнес и моралните решения са отстъпили място", каза французойката Ализе Корне пред "Екип".

Чехкинята Каролина Плишкова изрази различно мнение в подкрепа на Шарапова и вземаните от организаторите решения.

"Тенисът има нужда от голяма звезда като нея, особено сега, когато Серина Уилямс е бременна и ще отсъства. Присъствието на Мария е в голям плюс не само за турнира в Щутгарт, а и въобще. Нямам нищо против, че я канят", каза Плишкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови