Здравословни проблеми мъчат Надал и Джокович

OFFNews 11 септември 2019 в 11:53 2235 0

Испанската суперзвезда в тениса Рафаел Надал може да пропусне турнира от сериите Мастърс в Шанхай.

Поне такъв намек направи по време на изявление пред испанските медии в Манакор вчера. Матадора имаше тежък график в последните две седмици, след като извървя целия път по пътя към трофея на US Open и в крайна сметка завоюва своята 19-а титла от "Шлема".

"Трудно е да се говори за това. Тази година изиграх само девет турнира и не знам колко ще играя, след като завърша годината.

Тепърва ще правя графика ми за следващия сезон. Намалявам броя на турнирите също така, защото резултатите, които постигам, са добри.

Трябва да изчакам още няколко дни, за да видя как ще се възстанови тялото ми и след това ще решавам какво ще правя за предстоящите турнири", каза Надал.

По-рано днес пък стана ясно, че контузията в лявото рамо на Новак Джокович е по-сериозна от очакваното, твърди американският "New York Times".

Според изданието има сериозна вероятност възстановяването на контузията на сърбина да отнеме малко повече време. Именно въпросната травма прекрати участието му на турнира от Големия шлем US Open.

Възможно е Джокера да се подложи на лека операция на рамото в Швейцария. Това би му било втора операция в кариерата, след като през 2018 година той претърпя операция на лакътя.

Целта пред тенисиста е да се завърне на корта за турнира в Токио, но в момента той преценява трезво ситуацията пред себе си и се очаква да избере най-доброто за своето здраво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови