Зверев иска да покани Марадона на демонстративен мач в Буенос Айрес

OFFNews 20 ноември 2019 в 14:06 1609 0

Младият талант в мъжкия тенис Александър Зверев предложи на Роджър Федерер да покани футболната легенда Диего Марадона за демонстративния им мач в Буенос Айрес. В момента германецът и Маестрото са в столицата на Аржентина за предстоящото събитие.

Двамата ще се изправят един срещу друг броени часове, след като Федерер победи Зверев с 6:3, 4:6, 6:4 в друга демонстративна среща, която се проведе в чилийската столица Сантиаго.

"Искам да се срещна с Диего Марадона. Има наистина много велики аржентински спортисти като Дон Диего, Меси, Джинобили.

Винаги има някой, който се откроява. Тук в Аржентина всяко спортно събитие е голям хит. Ако дойдеш в страната и се сблъскаш с местен противник, тогава трибуните са пълни.

Местните фенове подкрепят на макс играчите, независимо за какъв спорт става на въпрос. Няма нищо по-добро от това!

Това е сбъдната мечта според мен. За мен ще бъде невероятно да се изправя срещу Роджър в демонстративен мач. Той е бил моят идол винаги", каза Зверев.

Погледнато на пръв поглед, това е напълно възможно, тъй като аржентинската футболна легенда вече разполага със завидно свободно време.

Причина за това е, че вчера Марадона напусна поста треньор в Химнасия и Есгрима след само два месеца начело на клуба.

59-годишната икона си тръгва заедно с президента Габриел Пелегрино, който е взел решение да не издига кандидатурата си на предстоящите избори за нов ръководител.

По информация на АФП, Марадона няма да изведе Ел Лобо в предстоящия двубой в неделя. Химнасия се нарежда на 22-то място от 24 клуба в елита на Аржентина със само 10 точки.

В края на октомври Марадона влезе в заглавията по света, след като води мача срещу Нюелс Олд Бойс от кожен трон, на който бе изписано "Господ". Тове бе подаръкът на Нюелс Олд Бойс към Марадона, който празнуваше рожден ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови