Зверев разкритикува остро поколението си и даде пример с Федерер и Надал

OFFNews 03 септември 2019 в 11:28 4083 0

Германският тенисист с руски корени Александър Зверев не е никак доволен от представянето на състезателите от така нареченото "Следващо поколение", от което той също е част.

Причини за негодуването му е странното поведение на Даниил Медведев в турнира от Големия шлем US Open, както и редовната порция конфликти, които Ник Кирьос създава.

Зверев е на мнение, че именно подобни постъпки вредят на имиджа на младата вълна от тенисисти. Германецът смята, че следващото поколение трябва да взима пример от гигантите в този спорт Роджър Федерер и Рафаел Надал, но това не се случва.

"Има много млади момчета, които правят правят лоши неща на корта. Не искам следващото поколение да бъде запомнено с това. Мисля, че в доста случаи Стефанос Циципас прекрачва границата със смяната на обувките си. Прави го по 15 пъти на турнир, отива до тоалетната по средата на сета и други подобни неща.

Нека ракетата ти говори вместо теб. Не е нужно да правиш неща, с които да разсейваш съперника си", каза Зверев пред ubitennis.net.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови