210 лева за почивка ще получат лекари, полицаи и толаджии от първа линия

OFFNews 15 юли 2020 в 15:02 9361 0

210 лева за почивка ще получат хората, които са били на първа линия в борбата и преодоляването на последиците от COVID-19, реши кабинетът. 

От помощта ще могат да се възползват лекари, медицински и немедицински специалисти, специализанти и други, извършващи помощни дейности в лечебните заведения за болнична помощ. Служителите на регионалните здравни инспекции, центровете за Спешна медицинска помощ и Националния център по заразни и паразитни болести, служители на районните здравноосигурителни каси, командировани в регионалните здравни инспекции, служители от системата на Министерството на труда и социалната политика, от системата на Министерството на вътрешните работи и от Националното ТОЛ управление. 

Тези пари ще могат да се използват за основни туристически услуги за вътрешен туризъм за не по-малко от 7 нощувки, като ще се изплаща авансово в 14-дневен срок преди ползването.

Средствата за помощта ще се изплащат от бюджетите на Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на отбраната.

Помощта няма да се включва в облагаемия доход на лицето.

Средствата за туристически услуги могат да се ползват еднократно в срок до 30 ноември 2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови