3 юли: Въпреки забраната в Каварна се лее бетон до плажа

Владимир Йончев 03 юли 2017 в 14:49 15861 4

Снимка Цонко Цонев

Морската зона на Каварна, 1 юли: Въпреки забраната строителството продължава

Въпреки забраната за строителство през летния сезон, в Каварна се лее бетон на метри от плажа и не повече от 50 метра от морето.

Бившият кмет на града Цонко Цонев ни изпрати снимка, на която се вижда как бетонна помпа излива плоча на хотела, който е точно на входа към пясъчната ивица.

Снимката е от събота, 1 юли, но днес, 3 юли, положението е абсолютно същото - строителството продължава, каза Цонев.

По закон строителството по морето се прекратява на 15 май. По изключение общината може да удължава срока за строителство до 30 юни. Каварна беше сред малкото морски общини, които удължиха времето за строежи и разреши строителни работи до максимално допустимия срок - 30 юни. Явно обаче и той не е достатъчен за инвеститора и въпреки, че днес сме 3 юли, шумната работа продължава точно до плажуващите туристи.

Продължаващите строителни работи са на нов хотел. Собствеността му е свързана с близкия до кметицата Нина Ставрева бизнесмен Валентин Николов. Той е собственик на известното заведение на плажа в Каварна "Българка" и на ресторанта в Калиакра.

Николов беше основният инициатор на плановете за затваряне на достъпа до популярния плаж Болата край село Българево, които породиха големи протести сред местните.

С него са свързани и скандалните планове на общината да построи висящ паркинг върху плажа, представяйки го за укрепване на склона. Това се прави, за да паркират гостите точно пред заведението на Николов, твърдят каварненци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

04.07 2017 в 13:01

Въпреки забраната в Каварна се лее бетон до плажа

Абе вие какво искате бе?! леело се бетон... Ми ше се лее бе! Денонощно при това. Ми строят хората капитализъма. Ма вие тая работа как си я представяте да се строи нещо без да се лее бетон?! И желязо! Много желязо, за де не мое никой да го бутни никога... нашия нов капитализъм!

63994

3

Red or Dead

04.07 2017 в 01:27

“““““......За какво изобщо обсъждате.....“““““

Ми за пари бе @пУйче...........

63994

2

Red or Dead

04.07 2017 в 01:25

“““““......Бившият кмет на града Цонко Цонев ни изпрати снимка....

Йончев, вече ме съмняваш с този цонкУ........честно,
Ако искаш аз да ти пратя видео да видиш какъв прекрасен дует правят в Тутракан с далаверкУ на Джулая.......такъв синхрон, такива великолепни интерпретации......Джон Лоутън в един момент просто спира да пее и само попива този изблик на гениалност........цяла Каварна реве с глас........цонкоооооооооу на кого ни остави......мъкаааа, само се чудя каква е спойката в този нов успешен дует.....МУЗИКАТА или......парите, понеже и цонету и далаверкУ са експерти в присвояване на......2 то......
За сега толкова, чакаме следващия дует - цонкУ/Волен.....туй ще е класика в жанра.....
Апропо, Нинчето продаде ли надрасканата количка.....