5 трика за намирането на най-добрите туристически сувенири

OFFNews 12 октомври 2018 в 14:52 7170 0

neostyle

Познавате чувството. От ваканцията ви остават само два дни, а все още не сте купили сувенири. Не че не искате да получите специален спомен от пътуването – просто нямате представа какъв да бъде той. Използвайте това ръководство при следващото си пътуване, за да купите идеалните сувенири.

Помислете за кого купувате

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е човекът, за когото купувате. Ако майка ви не харесва дърворезба или вашият най-добър приятел е придирчив относно дрехите си и и му купите пуловер, подаръкът най-вероятно ще отиде в боклука или ще събира прах в някое чекмедже.

Опознайте правилата

Бихте се изненадали колко много сувенири хората купуват, а те в крайна сметка не се допускат извън страната, която посещават или в страната, към която летят. Ако си спомняте, през 2012 г., двама туристи бяха задържани на границата на САЩ, защото се опитваха да вкарат шоколадови яйца, които са незаконни в Съединените щати поради потенциално опасните малки играчки вътре.

Освен това, за храни и напитки често има много специфични наредби относно това, което можете да транспортирате.

Избягвайте магазините

Когато купувате нещо от туристически магазин за сувенири или магазин за подаръци в хотели, най-вероятно получавате нещо, което не е автентично и може дори да е направено в друга държава. Поразходете се по-добре из местните пазари, особено тези на открито, което също може да бъде културно преживяване само по себе си.

Купувайте от занаятчии

Купуването на сувенири от занаятчии е добра идея по няколко причини. Първо, това ви дава истински поглед към локалната култура. Освен това, така помагате на местната икономика.

Вземете нещо, което е полезно

Докато фигурките и дърворезбите са хубава гледка, те неизбежно ще свършат забравени някъде по рафтовете. Ако можете да купите нещо, което вие или вашите приятели ще използвате, вашият сувенир ще има в пъти по-висока стойност. Предмети като ръчно изработени чанти, бижута, чинии, чаши, шапки и шалове са една от най- добрите опции в този случай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови