Ангелкова: 111 чужди туристи все още са в Банско, Русия праща чартър за 66 свои

47 българи още са на организиран туризъм по екзотични места

OFFNews 19 март 2020 в 16:55 2859 0

Най-много чужди туристи от зимните ни курорти има в Банско - останалите чуждестранни граждани в града под карантина са 111. 46 от тях са британци, които ще отлетят утре, има и 66 руснаци. За тях Русия ще изпрати отделен чартър до края на седмицата. 

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че е в постоянна връзка с руския посланик у нас, както и със собствениците на хотели в Банско, вероятно руските граждани ще бъдат настанени в един и същи хотел до отпътуването им. 

В Боровец има 25 чуждестранни туристи, от тях 21 англичани, 3 сърби и 1 австриец, всички отлитат утре. Най-малко са чужденците в Пампорово - 16, сред тях има и гости от Хърватия, които остават до събота. 

47 българи в момента са на организиран туризъм в Куба, Мексико, Занзибар, Великденските острови и Буенос Айрес. Само тези 12 в Аржентина имат проблем с прибирането, туроператорът или туристите ще трябва да си платят прибирането с турските авиолинии, в полета на които имат осигурени места. След това те трябва да си търсят парите от авикомпанията, с която са пътували до Буенос Айрес, заяви Ангелкова. 

Българите в Малта са на индивидуален туризъм, за езикови курсове, опитваме да се свържем с всеки от тях, за да се търсят варианти за прибирането им, заяви министърът на туризма. 

961 чужди граждани са били в местата за настаняване в цялата страна до 18 март. Заедно с българите в хотелите в държавата ни е имало 2006 туристи. 

На практика туризъм у нас няма, обобщи министър Ангелкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови