Борисов бесен за таксата празен стол в Созопол. Нареди проверка

OFFNews 09 август 2017 в 21:15 16471 11

По нареждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на туризма Николина Ангелкова назначи незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол, което стана известно с шокиращата такса "празен стол", съобщиха от Министерството на туризма.

Както OFFNews вече разказа гости в ресторанта се оплакаха, че в сметката им е била включена такса от 20 лева за всеки от четирите празни стола на масата, която са резервирали.

На място експерти от Министерството на туризма ще направят цялостна инспекция за работата на заведението.

Освен това от ведомството на Ангелкова са сигнализирали Комисията за защита на потребителите (КЗП) да вземе мерки срещу подобна нелоялна практика, която вреди на имиджа на българския туризъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

10

Hissarion

10.08 2017 в 17:46

Децата вече трябва да пишат писма не до дядо Мраз, Коледа и други подобни, а до Бойко Борисов.

17156

9

aviatora

10.08 2017 в 16:35

Септември идва и хората ще кажат оставка!!!

20696

6

Новак

10.08 2017 в 07:22

Е няма такава държава - управлението се свежда до това какво харесва и какво не една мутра! Няма и такъв народ, на който това да му харесва освен българския .
Май не разбираме, че на тази позиция трябва да е човек с визия за развитието на държавата , а не тиква, на която акъла й стига да се разправя с дреболии. Следващия път да отиде и да види дали са чисти тоалетните - това е доста по- важен въпрос за развитието на туризма.
В никакъв случай не харесвам "такса празен стол" ,но това е преценка на заведението. В Германия например не можеш да откажеш да настанят други клиенти на твоята маса ало има свободни места. И никой не пита това на Меркел харесва ли и или не.
Ами ако на Боко му се види, че бирата в скарата в центъра на Банкя е скъпа ще се юрне ли цялата държавна машина да проверява ценообразуването?
В същото време хора загиват от паднали клони, пребиват човек посред бял ден в центъра на столицата, ограбват беззащитни стари хора по селата . А мат'ряла се кефи, че Тиквата се ядосал на някакво заведение!

11058

3

piton

10.08 2017 в 01:11

Мисля, че Борисов трябва лично да отиде на място и да извърши лично проверка за таксата за празен стол! Разбира се, придружен от придворните дами Павлова, Ангелкова и т.н. и съответния брой журналистки, които да записват стъпките и изказванията за поколенията.... После могат да проверят и чистотата на тоалетните в заведението, съставките и начина на храната, алкохола и температурата на морската вода! Да не се разкарват 2-3-4-5 път.

А ние, ние всички ще платим такса „празна глава” в Министерския съвет!