Британският туроператор Jet2Holidays може да стартира чартъри до Варна от 2024 г.

OFFNews 21 март 2023 в 19:55 1638 1

Jet2Holidays

Снимка Летище Бургас

Jet2Holidays

Най-големият британски туроператор – Jet2Holidays, може да стартира чартъри от редица летища във Великобритания до Варна за летния сезон на 2024 г.

Това обяви управителят на „МТС България“ Иван Грошев, чиято която компания представлява британската у нас, пред TravelNews.

„Решението все още не е взето окончателно, но се оглежда районът на Варна като потенциална нова дестинация“, каза той. До момента концернът оперира само до Летище Бургас, тъй като най-голямо е търсенето на курорта Слънчев бряг. Това означава, че от следващата година Jet2Holidays ще може да предлага почивки и в курортите по Северното Черноморие, като Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена и Албена.

Туроператорът има амбициозен план за 2024 г. за България с огромен ръст от 47% повече самолетни седалки в чартърите. В цифрово изражение означава над 25 000 нови места и туристи, обясни Иван Грошев. Освен това се проучват възможностите за стартиране на градски пътувания (city breaks) до София и Пловдив с полети до двата града. Засега на заден план остават зимните курорти в България. Jet2Holidays ще разполага със 140 нови самолета през следващата година.

Записванията на британския пазар за предстоящия летен сезон 2023 вървят с ръст около 10% спрямо миналата година, посочи Грошев.

Той се надява да бъдат достигнати нивата от преди пандемията. Министерството на туризма се очаква да проведе роуд шоу във Великобритания през април и да засили рекламата на този пазар. Искането беше поставено от Националния борд по туризъм и британските туроператори.

Обединеното Кралство е третият най-важен пазар за летния туризъм след Румъния и Германия. През 2019 г. са дошли общо над 470 000 британци у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови