Чадърите в Приморско – дадени на туроператори и детски лагери

OFFNews - Бургас 27 юли 2017 в 17:30 12252 1

Част от Северния плаж в Приморско - ограничен само за определени туристи

Части от Северния плаж на Приморско са преотдадени за ползване на туроператорски фирми. От местната туристическа камара сигнализират, че свободната зона е ограничена за плажуване.

Дългата ивица на Северния плаж в Приморско е отрупана с чадъри, това се вижда и с невъоръжено око. Безплатната зона е сбутана или до дюните, доста далеч от морето, или в края на самия плаж. Част от ивицата е ограничена само за определена туроператорска фирма, посочва Стоян Петров, председател на местната туристическа камара.

Има отделени сектори за еди – коя си фирма, пише – това е зона за еди – коя си фирма. Стигаш до един свободен сектор, обаче там е заградено, казват „Аа, тука е за тедски лагер“. Това се случва, в които трябва да са безплатни зони. Те се отдават на детски лагери, на някоя голяма туроператорска фирма и си слагат табелка. Идва свободният турист или турист на някоя друга фирма и казва „Ние сме дискриминирани, не можем да си намерим място на плажа“, казва Стоян Петров.

Табели предупреждават туристите, че зоната е само за туристите на TA Alexandria.

Той пояснява, че фирмата се грижи добре за чистотата на ивицата, но подобно разположение на платените принадлежности, прави лошо впечатление и туристите се оплакват. Част от безплатната зона на плажа пък е точно пред коридорите за джетове, банани и други атракциони.

Концесионер на Северният плаж е софийска фирма, която го стопанисва от 1999 г. за срок от 20 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови