Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Десет топ дестинации в България, които можем да посетим това лято и да подкрепим родния туризъм

OFFNews 02 август 2020 в 15:53 3402 0

В разгара на пандемията от коронавирус е все по-трудно да се правят планове за лятото. Ако все пак сте твърдо убедени да не прекарвате отпуската си у дома, ви съветваме да изберете почивка в България, която не само ще ви излезе по-евтино, а и ще си спестите някои рискове за здравето.

И макар че сто процента гаранции за безопасна почивка няма, ето кои топ дестинации у нас ви предлагаме да посетите. И за които сме сигурни, че ще ви заредят с незабравими летни емоции и спомени.

1. Несебър

Ако сте традиционалисти и обичате да ходите на море през горещите месеци, градчето Несебър много ще ви допадне. То се намира съвсем близо до Бургас и предлага различни активности и гледки, така че има по нещо за всеки вкус.

На първо място има невероятни плажове, а освен това и много богата история. Ако това е вашият избор за лятна ваканция, предлагаме ви да разгледате Стария град, Архитектурно-историческия резерват, Античния амфитеатър и още много други забележителности в околността. За семействата с малки деца също има разнообразни предложения като посещение на аквапарк, морски аквариум, музей на киното, както и разходка с яхта.

2. Седемте рилски езера

Много хора тази година ще се дистанцират от препълнените хотели и къщи за гости по морето и ще се отдадат на прохладата и красотата на планините. България предлага много и от това. Можете по всяко едно време да се насладите на Рила и нейните спиращи дъха езера – гледката наистина си заслужава.

3. Връх Шипка

Ако носите патриотизма в сърцето си, то изкачването на връх Шипка е също една отлична идея за вас. Както всички знаем, това място символизира свободния дух на българите и овековечава подвига на загиналите за свободата на България.

4. Пещера Магурата

Страната ни има прекрасни пещери, а Магурата без съмнение е най-интересната сред тях. В нея можете да видите много древни скални рисунки, които доказват, че по днешните български земи са бродили хора много отдавна. Тези пещерни рисунки са едни от най-старите в Европа.

5. Перперикон

Ако сте човек с по-силна духовна връзка със света, който обича да се вглежда навътре към себе си и да се съсредоточава върху емоциите и разума, Перперикон е супер локация за вас. Свещеният град в Родопите е на второ място по посетители в областта на културно-историческия туризъм след хълма Царевец във Велико Търново.

6. Долината на розите и тракийските царе

С удоволствие ви представяме и предлагаме една културно-историческа дестинация, която обединява две от богатствата на България - розата и богатото тракийското наследство. Посещението на Розовата долина разкрива безкрайните градини с маслодайни рози, от които се произвежда прочутото розово масло, като се съчетава с опознаване на културно-историческото и археологическо тракийско наследство по нашите земи.

7. Рилския манастир

Ето и нещо за по-религиозните туристи. Рилският манастир е най-големият в България и удивлява със своята архитектурна прелест и зелена локация. Това е и един от най-значимите културни паметници на страната ви, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

8. Райското пръскало

Все повече туристи пълнят пътеките към най-високия водопад на Балканския полуостров – Райското пръскало. Посещението му наистина си заслужава, а красотата и чистият въздух ще ви заредят с енергия за дълго време.

9. Белоградчишките скали

Белоградчишките скали са група от странно оформени скални образувания, разположени на западните склонове на Стара планина, близо до град Белоградчик в северозападна България. Скалите варират по цвят от предимно червено до жълто, някои от скалите достигат до 200 м височина. Това е любима туристическа дестинация за българите.

10. Гробницата в Свещари

Свещарската гробница се намира в Североизточна България, област Разград. Тя е обект от списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и е сред Стоте национални туристически обекта на страната. Това е гледка, спираща дъха.

А именно за популяризиране на тези невероятни места сред българските и чуждестранни летовници изключително много помага кампанията "Почивка в България" на туристическата платформа Luxury Discounts. Услугата за намиране на най-добрите места за почивки онлайн отдавна се занимава с тази мисия, но през 2020 година тя е водеща.

“Тази година, заради извънредната ситуация в целия свят, летният туристически сезон у нас е на път да се провали. За да помогнем на родния туризъм да се справи с тази трудна ситуация, създадохме и договорихме с нашите партньори специални ваучери за почивка“, споделят инициаторите на кампанията.

Искате да помогнете? Много е лесно! Можете да заплатите ваучерите сега, за да заявите своята подкрепа, и да ги използвате когато прецените, в рамките на следващата година. Така ще дадете светлата надежда на заетите в българския туризъм, че животът продължава, бизнесът също, и че България все още е желано място за всички туристи от страната и света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови