Глобяват концесионера на Нестинарка заради шалтето по 10 лева към шезлонга от 36 ст.

OFFNews
10 юли 2017 в 13:11 | 15638 |2

Концесионерът на плаж Нестинарка ще бъде глобен за нелоялна търговска практика, обясниха от Комисията за защита на потребителите пред OFFNews.

Причината е, ведомството на Димитър Маргаритов е установило, че летовниците са принуждавани от стопанина на крайбрежната ивица задължително да плащат 10 лева за шалте към иначе евтините шезлонги по 36 стотинки, с които министърът на туризма Николина Ангелкова много се гордееше в дълга поредица медийни изяви.

От КЗП са изпратили таен клиент на плажа, който е поискал да наеме чадър и шезлонг. Инспекторът изрично посочил, че не иска да взема шалтето по 10 лева, но му обяснили, че такъв вариант няма.

Още тази седмица Комисията за защита на потребителите ще излезе с решение за нелоялна практика срещу концесионера на плаж Нестинарка - софийската фирма "Перла турист", обясниха от ведомството. Това нарушение се наказва с глоба от 1000 до 30 000 лева, а при повторно нарушение санкцията набъбва до 50 000 лева.  

Най-забавното в случая с нелоялната търговска практика на плажа край Царево е, че проверката с тайния клиент на КЗП е направена в същия ден, в който Николина Ангелкова обясняваше как нейното ведомство е проверило сигнали за скъпите шалтета, но че информацията в тях не е била коректна.

Според министъра покривалата на шезлонгите били допълнителна услуга, която била пожелание и никой не принуждавал хората да ги вземат и нямало проблем хората да не плащат за шалтета. 

От Министерството на туризма заявиха, че ще се съобразят с резултатите от проверката на КЗП, но не можаха да обяснят дали ще санкционират "Перла турист" за нарушения на концесионния договор. Тази година е първият сезон на контракта, чийто срок е цели 20 години.

Hissarion

Рейтинг : 7671

10.07 2017 в 14:31 2
+ 2
- 0
За да стигнеш до този плаж е необходимо да преминеш през три редици от хотели, изсипани на пясъка. Някак ми се струва справедливо специално за собствениците на тези хотели и техните гости посочената такса да остане.
samael

Рейтинг : 27685

10.07 2017 в 13:37 1
+ 12
- 0
За тричленно семейство, един ден на български плаж, без никаква консумация излиза от 50лв нагоре... В Гърция - 0лв.

На български плаж единственото безплатно са кърлежите, бълхите и фасовете!!! Да ви пикая на селско-мутренския туризъм!!!