Кампания ще стимулира младите хора за работа в туризма

OFFNews 03 март 2023 в 15:58 1217 0

Илин Димитров

Снимка БТА

Илин Димитров, служебен министър на туризма

Във връзка с привличането на повече млади хора, които се готвят за кариера в сектор Туризъм,  ресорното министерство организира кампания, насочена към сътрудничество със специализираните училища, съобщиха от ведомството.

Кампанията е в контекста на обявената от Европейската комисия 2023-та за Европейска година на уменията.

На младите хора от училищата по туризъм трябва да бъде показано, че това е една перспективна и привлекателна сфера за реализация. Има много възможности за кариерно развитие и развитие на талантите и в туризма, необходимо е само да имат повече информация и стимули, смята министър Илин Димитров.

Според концепцията и посланието на ЕК Европейската година на уменията ще даде нов тласък на ученето през целия живот, като предостави на хората и предприятията възможност да допринасят за екологичния и цифровия преход, като подкрепя иновациите и конкурентоспособността.

А ученето през целия живот – способността да усвояваш знания и да се развиваш – стартира от училищната скамейка. От следващата седмица Илин Димитров започва серия от срещи в професионалните гимназии по туризъм в страната. 

Целта ни е с колегите ми заместник-министри да посетим повечето от над 110-те средни училища, в които се изучава туризъм и чрез разговори, срещи с успешни мениджъри и споделяне на добрите практики да мотивираме учениците, да ги увлечем и да им покажем, че всъщност те са утрешните специалисти, казва Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови