ООН: Световният туризъм може да загуби до 3,3 трлн. долара заради COVID-19

OFFNews
01 юли 2020 в 18:50 | 1009 |1

Приходите от глобален туризъм могат да спаднат с до 3,3 трилиона долара поради въведените заради COVID-19 ограничения, като туристическият бизнес в САЩ ще загуби най-много, показва проучване на ООН, публикувано в сряда и цитирано от Ройтерс.

Докладът "COVID-19 и туризма", публикуван от Конференцията за търговия и развитие на ООН (UNCTAD), се основава на три сценария за туристическата индустрия, включващи продължителност на противоепидемичните ограничителни мерки от 4, 8 и 12 месеца, съобщава БНР.

"Международният туризъм е почти напълно спрян, а вътрешният туризъм е ограничен от карантинните мерки, наложени в много страни“, посочва докладът и допълва: "Въпреки че някои дестинации започнаха бавно да се отварят, мнозина се страхуват от международни пътувания или не могат да си ги позволят поради икономическата криза".

При най-песимистичния сценарий загубите на туристическата индустрия в САЩ могат да достигнат цели 538 млрд. долара, или 3% от БВП.

Докладът на UNCTAD обхваща 65 отделни държави и региони.

Някои от прогнозите са сравними с тези в предишен доклад на Световната туристическа организация към ООН от месец май, който установи, че туристическата бройка може да спадне с между 60 и 80% в сравнение с междинния сценарий на UNCTAD за спад с 66 на сто.

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 22188

01.07 2020 в 22:55 1
+ 0
- 0
Това па кого ще убие? Да си налягат парцалите вкъщи. А то нещо като "кой не скача е ченге". Кой не се мотае безсмислено, и даже без да знае къде е - не е човек.
Че това струва милиони тонове керосин, само заради съседния двор, а там слънцето е същото - майната му. "Ние пътуваме". Къде, защо, за какво - глей си работата.
Е сега ще се напътувате до Бронкс:)