Пълен абсурд: Разрешават безсрочно да се строи незаконно на плажа в Каварна

OFFNews 07 юни 2018 в 08:01 11086 1

Може ли да е по-абсурдно? Мнозинството в общинския съвет в Каварна (БСП плюс част от ГЕРБ) е измислило схема как незаконно строителство на местния плаж да продължи безсрочно.

OFFNews вече ви разказа как точно до пясъка в морския град работи багер, въпреки изричната забрана за такива дейности в периода между 15 май и 15 септември. Машините рушат изградения по проект "Красива България" амфитеатрален подход към плажа и стълбите до ресторант "Българка", по които се слиза до плажа.

По същността си новият строеж представлява канализация за хотела на местен бизнесмен по прякор Цуцко, който е бил съветник в два парламента на бившия добрички депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, известен като Живко Суджука. Последният се раздели с депутатството, след като собственик на месарски цех се оплака, че го е рекетирал за 4 тона суджук, който уж трябвало да отиде за Бойко Борисов.

На 16 май общинарите в Каварна гласуваха удължаване на строителните дейности до 30 юни, но това решение бе върнато от областния управител на Добрич Красимир Кирилов, а мнозинството в местния парламент на пожар тръгна да търси възможност багерите да продължат работа и през активния летен сезон.

То вече е намерено.

"Във вторник общинската правната комисия реши на 12 юни на извънредна сесия да бъде удължено безсрочно строителството", заяви пред медията ни общинският съветник и бивш кмет на града Цонко Цонков.

Решението е само за този обект, а мотивът за странното решение е, че ако не бъде завършен, то той би бил опасен за живота и здравето на каварненци и гостите на града.

"Това е абсурдно. Първо се допуска незаконно строителство и след това го легализираме с мотив, че е опасно", коментира Цонев.

Според него общинарите от мнозинството открито обяснявали, че новата схема да продължи строителството е съгласувана с областния управител Кирилов от ВМРО и че той нямало да прави проблеми.

Работата на багерите няма как да не смути летовниците в Каварна. Освен че ще се вдига прах и шум, те ще трябва да обикалят почти 300 метра, за да стигнат до плажа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови