Пази ли един вицепремиер любими хотелиери на Слънчев бряг?

OFFNews 16 юли 2018 в 12:53 14539 0

Любимият курорт на вицепремиера Валери Симеонов от патриотите Слънчев бряг е под постоянни атаки и проверки, но за всички ли са те, или има изключения?

Няма друг комплекс по Черноморието, който да е толкова посещаван от лидера на НФСБ.

Наскоро проверка на ДНСК установи, че общо 32 преместваеми обекта са поставени върху плажната ивица в к. к. "Слънчев бряг" без да са предвидени или са в несъответствие с одобрената от министъра на туризма схема и са без разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър. От тях 20 обекта са на територията на плаж „Слънчев бряг – юг“, 5 са на „Слънчев бряг – централен“ и 7 - на „Слънчев бряг – север“.

Два обекта обаче остават извън полезрението на ДНСК, която е под опеката на Валери Симеонов.

Първо става въпрос за хотел „Котва“ в Слънчев бряг, който е на местния бизнесмен и общински съветник в Несебър Венелин Ташев. Там е изграден незаконен път покрай хотела на плажната ивица в южната част на курорта. На нея влизат и се паркират автомобили. Оградата на хотела попада на пясъчната ивица. Част от зелените площи също попадат в територията на плажа, заявиха източници от община Несебър, които контролират и издават разрешителните за поставяне на временни обекти върху пясъка.

В случая обаче не става въпрос за временни обекти. Затова трябва да бъде извършена проверка за нарушенията и те да бъдат отстранени. Но вероятно ДНСК и Министерството на регионалното развитие и благоустройството ги е страх да пипат хотелиера Венелин Ташев.

Той отдавна има връзка с Валери Симеонов. Когато вицепремиерът е на обиколка в региона, Венелин Ташев винаги е до него. Хотелиерът е общински съветник от местната несебърска коалиция „Зора“, която гравитира около патриотите. Той е сред големите поддръжници на действията на вицепремиера.

Ташев е собственик на компанията "Гарант-турист-С.И.В" ЕООД, показва справка в Търговския регистър. Освен на хотел „Котва“ е собственик на хотел „Мариета палас“ в Несебър. През 2016 г. той купи от Дарина Павлова комплекс "Парадайз бийч" между Свети Влас и Елените. Това беше перлата на някогашния „Мултигруп“ на убития Илия Павлов.

Хотелиерът Венелин Ташев всъщност живее втори живот. През 1997 г. той бе прострелян и прекара доста време в реанимация, но лекарите го спасиха. Покушението остана неразкрито.

Според местните "поръчката" бе показателен щрих от войната за преразпределяне на зоните на влияние в най-големия туристически курорт Слънчев бряг. 

Покушението срещу Ташев бе на площадката при входа на жилищния му блок в Несебър. По онова време той бе наемател на култовата дискотека „Зорница“ в Бургас. Похитителят развинтил бушоните и причакал жертвата, след като бил информиран, че охраната му – от полицай и частен гард, са го оставили пред дома му и са си тръгнали.

Ташев станал лесна мишена, а стрелецът пуснал три куршума и бил сигурен, че е свършил работата си. Бизнесменът обаче бил спасен по чудо и оттогава всяка година дава курбан, на който коли толкова агнета, колкото години са минали от атентата.

Друг играч на Слънчев бряг също е недосегаем от ДНСК и Валери Симеонов, твърдят от местната община. Това е Атанас Митков, собственик на хотел „Зефир“ в курорта. Той също е изградил на пясъка заслон за паркинг, чакълест път и огромен паркинг, зелени терени и плочки покрай басейна. Всичко това не са временни постойки като за плаж и трябва да бъдат бутнати от ДНСК.

Атанас Митков е местна звезда от Свети Влас. Той изгрява покрай СДС и Иван Костов. С неговата жена Златка са били съдружници със синята певица Богдана Карадочева и нейния съпруг композитора Стефан Димитров. Четиримата заедно купуват по време на приватизацията хотел „Зефир“. Впоследствие Богдана и Стефан са изритани от комплекса Слънчев бряг.

Това е дружба и приятелство, с политически протекции още от началото на демокрацията. Така и до днес ДНСК и един вицепремиер изобщо не ги закачат, разказват местните от Несебър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови