Румъния е разочарована и изненадана, че Борисов се оплаква от хората ѝ

OFFNews
04 август 2019 в 17:55 | 10435 |3

Румънското външно министерство публикува съобщение във Фейсбук, с което изразява "изненада и разочарование от начина, по който българският премиер се отнася към румънските туристи, допринасящи за растежа на българския Брутен вътрешен продукт“.

Реакцията е по повод думите на Бойко Борисов отпреди два дни, когато беше в Пазарджишко, за да провери ситуацията с чумата по свинете:

"С румънските туристи дойде, аз съм убеден. Те ядат по пътищата, хвърлят остатъците, минават после птици, прасета диви, изяждат. Ей сега чистим, чистим, чистим. То е огромен поток…“.

Румъния ще предостави на българските власти техническа информация от своите национални служби по санитарно-ветеринарен контрол и по сигурност на храните.

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 15248

05.08 2019 в 01:11 3
+ 1
- 1
Не, тоя път няма да успее просто да си го трансферира, по новому. Понеже румънците си имат, може и мизерни, но свои курорти. И ще използват това, за да дръпнат своите туристи обратно при себе си. Или ще отидат в Крим. Където има и музеи, освен пиянски вертепи и грохот от високоговорителите до небето. Или в Турция, по море, не по теснолинейния асфалт.
А нашто Боко, и на пенсионна възраст, не се научи че не може да дрънка едно и също и вкъщи, и на мегдана. Понеже жена му може да се кефи от нещо си, а съседът за същото да вдигне брадвата.
Африканската чума не дойде от румънските туристи. Дойде от българското правителство.
Преди няколко години избиха хорските кокошки - грип. Та никой да няма, освен веригите. Които вносни.
Лани избиха овцете и козите, та пак никой да няма, освен веригите. Внос от Турция.
Сега избиват прасетата. В Полша има излишъци.
Догодина сигурно ще избиват кучетата и котките, понеже крави и папагалчета у нас и без това не останаха.
zuljin

Рейтинг : 3583

04.08 2019 в 21:10 2
+ 1
- 0
Простакът си е простак... но по-големи простаци са симпатизантите му!
tania7777

Рейтинг : -575

04.08 2019 в 19:45 1
+ 0
- 0
ще си го премести...