Шефът на КЗП опроверга Ангелкова: От години ѝ подаваме сигнали за хотела на ужасите

OFFNews 17 март 2018 в 11:57 10944 3

Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов индиректно упрекна министъра на туризма Николина Ангелкова за бездействие от нейна страна по случая с хотела на ужасите в село Чифлик, в който се разбра, че гостите се посрещат сред мухъл и мизерия.

"Изпращали сме неколкократно документи от 2015 г. за нередности в хотел „Чифлика Палас Ризорт и СПА” до министъра на туризма", заяви той пред в."24 часа" по повод изказване на Ангелкова в парламента, че ще изиска документи от КЗП, за да започне процедура по отнемане на категоризацията. 

Маргаритов обясни, че ведомството му е извършвало много проверки в хотела и е установявало редица несъответствия при категоризацията му и е налагало санкции. За всичко Комисията е информирала министъра на туризма, която е категоризиращ орган и има право да понижава или отнема категория.

"Нашата работа е да установяваме нарушения в категоризацията на хотели, като сме уведомили министъра на туризма и в документите сме описали нарушенията", казва още Маргаритов.

Хотелът има 12 акта, като общата им стойност е 10 000 лв., а проверките са от 2015 г. и 2016 г.

Сред нарушенията, описани в актовете, са липса на заведение за хранене и лоби бар, фризьорски салон, детска площадка и други, които трябва да се предоставят при категорията му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови